Makaron Tarifi (Artık sizde evde hazırlayabilirsiniz)




 

Önce ki makaronlar hakkındaki olan yazımda.Makoranlar Hakkında Tarif Yayınlayacağımı Söylemiştim şimdi Nasıl yapılıyormuş bir bakalım..







 Aslında Dr.Oetker'in bildiğimiz nasıl hazır muffin yada hazır köstebek pastası varsa Almanya'da da Makaronu bu şekilde hazır yapabiliyorsunuz.Ne kadar güzel olsada ülkemizde olmaması bir o kadar üzücü.Açıkçası hiç evde denememiş olsamda bu tariften sonra muhakkak deneyeceğim..
 İşte sizlere en kolay hali ile;


MAKARON TARİFİ
 
Kurabiye Malzemeleri:
125 gr pudra şekeri
125 gr toz badem
120 gr toz şeker
50 gr su
80 gr yumurta akı
Yapılışı:
1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin. (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin)
2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın.
3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.
4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin.
5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. (yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin).
6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın. Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın.
7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın.


Krema malzemeleri:
100 gr bitter ya da fildişi küvertür çikolata
200 gr krema
Yapılışı:
1- Kremayı sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
2- Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alın ve kıyılmış çikolatayı ilave edin.
3- Pürüssüz bir çikolata sos elde edinceye kadar karıştırın ve koyulaşması için buzdolabına alarak 30 dakika kadar dinlendirin.

Macaronun birleştirilmesi:
1- Hazırladığınız kurabiyeleri spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayırın ve eşleştirin.
2- Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın. Kurabiyenin ortasına kremayı fotoğraftaki gibi sıkın.
3- Diğer kurabiyeyi kremanın üzerine hafifçe bastırın ve dairesel hareketlerle yayın.
4- Tüm kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.
Not: Bu mazlemeler ile 20 macaron çıkıyor.

Ben Tarifi okumakla ilgilenemem izlemem lazım diyorsanız işte size videosu.. 

Bu Tarifte kremanın soğuması yada kurabiyenin pişmesi gibi bekleyeceğiniz zaman aralıkları ve yapılışınında gerektirdiği zorluklar olsa da Bitirdiğiniz zaman her şeye değecektir.




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.